Dagbesteding

Activiteitenhoeve Wijlre is een kleinschalige dagbesteding in een huiselijke sfeer. Vanuit deze huiselijke en veilige sfeer bieden wij inspirerende en individueel gerichte dagbesteding. Kleinschalig betekent voor ons; korte lijnen tussen deelnemer, ouders en begeleiding. Altijd dezelfde gezichten en de huiselijke sfeer zorgen voor een gevoel van veiligheid, duidelijkheid en rust voor de deelnemers, waarin ze zich kunnen ontplooien.

We bieden onze dagbesteding aan naar wens van de deelnemer. Elke dag bekijkt de deelnemer zelf of samen met de begeleiding aan welke activiteit hij/zij wil deelnemen. Dit kunnen activiteiten zijn in groepsverband maar ook individuele activiteiten. 

We creëren een uitdagende omgeving die bijdraagt aan de ontwikkeling en groei van de deelnemer. Hierbij rekening houdend met het individu.

Omdat de hoeve over verschillende ruimtes beschikt met diverse activiteiten kunnen we aan vele wensen van onze deelnemers tegemoet komen. Waar de een rust en regelmaat nodig heeft, is de ander meer gebaat aan uitdaging. 

 

Activiteiten die wij onder anderen aanbieden op onze dagbesteding zijn:

- dieren en hun verblijf verzorgen       - wandelen (met de ezels)

- de (moes)tuin onderhouden              - uitstapjes maken

- knutselen                                              - werken in het atelier

- spelletjes spelen                                 - koken en bakken in de keuken