Activiteitenhoeve

Wijlre

Verhaal van de Activiteitenhoeve

De eigenaren van de Hoeve

Wij zijn Robin en Bo Augustin en beide 34. Wij hebben een gezin met 2 avontuurlijke jongens Dyani en Novi
Djo, 9 en 4 jaar. We wonen per 1 juli op de Hoeve in Wijlre.


16 jaar geleden hebben we elkaar leren kennen tijdens onze opleidingen in de zorg.
Robin heeft meerdere jaren gewerkt in de bouw en is daarna 14 jaar binnen de
gemeente Maastricht als ambtenaar werkzaam geweest.
Bo heeft na de opleiding Verzorgende, 5 jaren gewerkt binnen stichting Radar als begeleidster en daarna
binnen het MUMC+ de opleiding tot verpleegkundige afgerond. Na bijna 10 jaar
binnen het MUMC+ gewerkt te hebben is Bo sinds januari 2022
begonnen bij Envida thuiszorg als verpleegtechnisch verpleegkundige. Hier zal zij dan ook
parttime werkzaam blijven.


We zijn een ondernemend gezin, graag bezig en worden blij van de natuur en wat
deze ons te bieden heeft. We investeren graag in onze persoonlijke ontwikkeling en
groei. Naast opleidingen en cursussen die we tussendoor volgen hebben we op de
vraag van Robert, om de Activiteitenhoeve over te nemen, niet lang hoeven
nadenken. We zien dit als een positieve ontwikkeling voor onze persoonlijke en
gezamenlijke groei. We kijken er erg naar uit om het prachtige concept dat Robert in
vele jaren heeft opgebouwd te mogen voortzetten.

Wij vinden het prachtig om mensen te mogen begeleiden, te zien groeien en zinvolle activiteiten te kunnen aanbieden op onze mooie hoeve!

 

De voormalige eigenaar van de hoeve, Robert Gorissen, heeft per 1 juli 2022 het stokje overgedragen aan Robin en Bo Augustin. Robert blijft gewoon werkzaam op de Hoeve. 

Robert: Als kleine jongen wist ik eigenlijk al wat ik wilde doen ik wilde graag met mensen werken, maar wat precies wist ik nog niet helemaal. Van een mentor op de biologische school Savelsbos te Gronsveld kreeg ik het advies om de op leiding Activiteitenbegeleider aan het MDGO ’t Gashuys te Heerlen te gaan volgen. In deze opleiding kon ik mijn creativiteit kwijt en leren hoe ik mensen kon begeleiden in hun dagelijks dagbesteding. Na deze opleiding met succes ten hebben afgesloten, ben ik gestart met de Pabo.

Hier ben ik mee gestopt omdat de militaire dienstplicht riep. Na Militaire dienst ben ik op Sint Anna in Heel gaan werken (onderdeel van de huidige Koraal groep). Na een paar jaar ben overgestapt naar een ander onderdeel van de huidige Koraal groep (Op de Bies te Landgraaf), waar ik op de dagbesteding werkte en waar ik een aantal verschillende groepen heb opgestart en begeleid.

Met enige regelmatig heb ik cursussen gevolgd o.a. gericht op mensen met autisme en onbegrepen gedrag. Hierin ben ik dan nu ook gespecialiseerd!
De laatste jaren heb ik bij Op de Bies gewerkt in de sector Recreatie & Vorming waar ik verantwoordelijk was voor het organiseren van grote festiviteiten/activiteiten voor alle bewoners van Op de bies. Na bijna 14 jaar er met veel plezier in loondienst te hebben gewerkt ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf (Activiteitenhoeve Wijlre), waar ik elke dag met veel enthousiasme het beste haal uit onze deelnemers .

Elke dag is een nieuwe uitdaging die ik met veel plezier aan pak, waarbij ik samen met de deelnemers er een feest van maak.

   Maak een afspraak om te snuffelen

Wij vinden het belangrijk dat iedereen binnen onze Activiteitenhoeve het goed met elkaar kan vinden. Daarom gaan nieuwe deelnemers eerst twee dagen/dagdelen bij ons snuffelen. Zij ervaren dan hoe het is om één of meer dagdelen per week naar onze dagopvang te komenn. Ook kunnen de vaste deelnemers en medewerkers van de Activiteitenhoeve beoordelen of iemand wel bij ons past.

Interesse, maak dan snel een afspraak om bij ons te komen snuffelen.

  Waarom Activiteitenhoeve Wijlre?

Er zijn zeker 5 redenen om te kiezen voor Activiteitenhoeve Wijlre als u een dagbesteding zoekt:

  1. Wij zijn gespecialiseerd in dagopvang en doen dit er niet bij. Zo kunnen wij iedereen de zorg bieden die hij/zij nodig heeft.
  2. Wij zijn een kleine zelfstandige zorgaanbieder en werken vanuit een huiselijke sfeer. Hierdoor creëren wij een familiegevoel en voelen onze deelnemers zich echt thuis!
  3. Wij richten ons niet op mensen met één specifieke beperking. Er wordt niet gekeken welke handicap of ziekte een deelnemer heeft, maar naar wat een deelnemer wel kan en wat hij/zij interessant en stimulerend vindt.
  4. Wij bieden een grote diversiteit aan activiteiten, zoals bijvoorbeeld werken in de tuin, werken met dieren, creatief bezig zijn, koken en hebben in de zomer maanden zelfs een heus terras. Natuurlijk is er ook volop tijd om samen te spelen.
  5. Het activiteitencentrum is gevestigd in een sfeervolle boerenhoeve uit 1768 met riante tuin en huisweide, gelegen in Wijlre (Gemeente Gulpen. Zuid-Limburg).

Maak snel een afspraak om vrijblijvend te komen kijken in onze Activiteitenhoeve

Back to Top